GALANTÉRIA mimib - RUČNE, S LÁSKOU, KREATÍVNE!

Viete, ktorú priadzu vybrať pre najmenších?

Viete, ktorú priadzu vybrať pre najmenších?

Jemná hebká pokožka vyžaduje zvláštnu starostlivosť. Netýka sa to len výberu kozmetiky a prípravkov na pranie ale aj materiálov, z ktorých je vyrobené oblečenie. Ak si neviete dať rady s výberom priadze pre deti, najdôležitejšie informácie nájdete v nasledujúcom článku.

Základom je jemnosť k pokožke

Aby sa bábätko v svetríku či čiapočke dobre cítilo, vybraná priadza by mala byť dostatočne jemná a príjemná na dotyk. Dieťatko by v žiadnom prípade nemala škriabať. Pre pohodlné obliekanie, vyzliekanie a pohyb bábätka je dôležitá aj jej pružnosť.

Zamerajte sa tiež na to, aby mala zvolená priadza antialergické vlastnosti. Takáto priadza je vhodná nielen pre deti, ale aj dospelých s citlivou pokožkou. Aby ste vytvorili oblečenie a doplnky podľa svojich predstáv, iste vás bude zaujímať bohatý výber farieb.

Prírodné alebo umelé vlákna?

Pre bábätká môžete vybrať prírodné aj kvalitné a dostatočne jemné umelé vlákna. Z tých prírodných sú vhodné bavlna, vlna a merino vlna. Pre jeho antistatické vlastnosti, priedušnosť a výbornú schopnosť odvádzať vlhkosť sa čoraz väčšej obľube teší bambus. Pre výraznejšie chĺpky, z ktorých by sa mohli tvoriť nevzhľadné žmolky a zachytávať sa na ne špina, nie sú pre najmenších vhodný mohér a alpaka.

Z umelých vlákien vám odporúčame akrylovú priadzu, ktorá má podobnú textúru ako vlna. Jej výhodou je pružnosť a mäkkosť. Navyše na detskom oblečení dlho vyzerá dobre a netvoria sa na ňom žmolky. Iste vás poteší aj stálosť farieb pri častom praní a rýchlosť schnutia. Oblečenie z tohto materiálu sa okrem toho nezráža.

Náš TIP

Priadza Alize My Baby

Alize My Baby je jemná, na dotyk príjemná akrylová priadza. Využijete ju na svetríky, overaly, kardigány, čiapky, čelenky, papučky ale aj šaty pre deti na prechodné obdobie jari a jesene aj na leto. Pri nákupe vás iste poteší bohatý výber farebných odtieňov pre chlapcov a dievčatá.

Alize Baby Best

Príjemná, mäkká priadza s protižmolkovou úpravou Alize Baby Best sa vyrába zo zmesi bambusu a antipilingového akrylu. Môžete ju využiť na háčkovanie a pletenie oblečenia pre deti na každé ročné obdobie.


  Články