GALANTÉRIA mimib - RUČNE, S LÁSKOU, KREATÍVNE!

Ekologické háčkované výrobky na každodenné použitie

Ekologické háčkované výrobky na každodenné použitie

Ekologické háčkované výrobky na každodenné použitie

Téma šetrenia životného prostredia nás sprevádza už niekoľko rokov. Snaha o vytvorenie znovupoužiteľných predmetov každodennej potreby, priniesla niekoľko skvelých nápadov, ktoré si môžete hravo vyrobiť aj sami. Jediné, čo budete potrebovať, je klbko priadze a háčik.

Z akých materiálov háčkovať ekovýrobky

Pri výbere vhodnej priadze na ekovýrobky, vás to môže zvádzať na kúpu toho najviac prírodného materiálu, aký na trhu dostanete. Akokoľvek ekologicky to znie, nemusí to byť vždy ten najlepší spôsob, ako si vyberať. Okrem tohto kritéria sa zamerajte tiež na to, ako často budete výrobok používať a aké vlastnosti by mal spĺňať.

Asi najpoužívanejším materiálom je organická bavlna, ktorá má veľmi širokú škálu využitia, a množstvo farebných prevedení. Ďalším dostupným materiálom je bambus. Je antialergický a úplet z neho bude pružný a mäkký. Okrem týchto materiálov si môžete vybrať aj priadze živočíšneho pôvodu.

Ekologické háčkované výrobky

Odličovacie tampóny

Háčkovaná textúra odličovacieho tampónu dokonale odstráni make up. Môžete ho oprať a používať znova. Výroba odličovacieho tampónu je navyše rýchla a jednoduchá — postačí vám ovládať základné stĺpiky a háčkovanie do kruhu. Pri výrobe háčkovaných odličovacích tampónov sa zamerajte na voľbu správnej priadze, ktorá nebude dráždiť vašu pokožku. Najvhodnejšie sú priadze zo stopercentnej bavlny ako napríklad priadza Alize Bella. 

Sieťka na potraviny

Sieľky na potraviny sú čoraz žiadanejšie, vďaka svojej znovupoužiteľnosti i vzhľadu, ktorý opäť prichádza do módy. Výhodou vlastnej výroby sieťok na potraviny je aj to, že si môžete vytvoriť rôzne veľkosti, podľa vašich preferencií. Pri ich výrobe je dôležitý výber správnej priadze, ktorá bude dosť pevná na to, aby uniesla ťažší náklad a neroztrhala sa. Ak plánujete svoju sieťovku aktívne používať, vsaďte na pevnú priadzu macrame cotton od výrobcu Yarnart.

Háčkovaná utierka

Háčkované utierky nájdu vo vašej domácnosti široké využitie. Či už ich použijete v kuchyni, kúpeľni alebo na utieranie prachu, je len na vás. Pri háčkovaní utierok sa kreativite medze nekladú. Môžete ich uháčkovať v rôznych vzoroch, farebných kombináciách a zladiť ich tak so zariadením vašej domácnosti. Priadzu na utierky si vyberajte podľa toho, na čo vám budú slúžiť. Do kúpeľne a na utieranie prachu, sú vhodnejšie pevnejšie bavlnené priadze. Na utieranie riadu môžete použiť aj jemnejšie bambusové.

Špongia na telo

Háčkovaná špongia na telo dokonale nahradí hubky z umelých vlákien a vďaka príjemnému bavlnenému alebo bambusovému vláknu nebude dráždiť vašu pokožku. Pri výrobe vlastnej hubky si navyše môžete zvoliť tvar a veľkosť presne podľa vašich predstáv.



  Články

YarnArt Jeans Crazy 8209

YarnArt Jeans Crazy 8209

Priadza YarnArt JEANS / GINA je už roky najobľúbenejšou vlnou a preto ..

2.00€
Alize Bella 110, 100 gr

Alize Bella 110, 100 gr

Veľmi príjemná bavlnená priadza vhodná na pletenie aj háčkovaie jarnýc..

3.00€
YarnArt Jeans / Gina 62

YarnArt Jeans / Gina 62

Priadza YarnArt JEANS / GINA je už roky najobľúbenejšou vlnou. Má veľm..

1.55€