GALANTÉRIA mimib - RUČNE, S LÁSKOU, KREATÍVNE!

Melírované koláčové priadze – viete, čo z nich môžete vyrobiť?

Melírované koláčové priadze – viete, čo z nich môžete vyrobiť?

Melírované koláčové priadze – viete, čo z nich môžete vyrobiť?

Melírované alebo tzv. koláčové priadze sa už dlho tešia veľkej obľube. Vďaka praktickému tvaru klbiek, atratívnym farbám a vysokej gramáži, upútajú nejedného tvorcu. Pre ich zaujímavý, lákavý výzor sa občas môže stať, že si priadzu kúpite bez toho, aby ste mali vopred jasnú predstavu, ako ju využijete. Niekoľko nápadov na výrobky z koláčovej priadze máme pre vás aj my. 

Typy melírovaných priadzí

Existuje niekoľko typov koláčových priadzí od viacerých výrobcov, ktoré sa mierne líšia svojimi vlastnosťami. Niektoré sú tenšie a vytvárajú ľahký, chladivý úplet, vhodný na leto ako napr. Alize Diva ombré batik. Väčšina priadzí je vhodná na celoročné úplety ako napr. Yarnart flowers a Alize Bella ombré batik. Na zimné výrobky sú vhodné hrubšie varianty ako Superlana midi ombré batik alebo priadze s pridaným obsahom vlny, Angora gold ombré batik.

Letné tuniky

Z tenších koláčových priadzí môžete vyrobiť padavé letné tuniky, ktoré si oblečiete na tielko alebo plavky. Vďaka vysokej gramáži koláčových klbiek vám na vytvorenie celého kusu oblečenia postačí len jedno, maximálne dve klbká. Zvoľte si vzdušný, voľný vzor a väčší háčik, ktorý zabezpečí padavosť a ľahkosť hotového úpletu. 

Šatky a štóly

Šatky a štóly z koláčových priadzí sú jednoducho neodolateľné. Vďaka svojmu melírovanému efektu vám ušetria početné zmeny farieb počas procesu tvorenia. Na zimné a jarné šatky si zvoľte celoročné priadze, ktoré vás mierne zahrejú a majú príjemnú textúru. Ak chcete vytvoriť šatku s naozaj pútavým efektom, ktorá sa stane dominantou vášho outfitu, zvoľte priadzu Yarnart Flowers Moonlight.




Svetríky a kardigány

Melírované priadze sú vhodné aj na výrobu rôznych svetríkov, boleriek a kardigánov. Na výrobu mäkkých a ľahkých svetríkov, vhodných na prechodné obdobie, zvoľte priadzu Angora gold ombré batik. Vďaka jej tenkému vláknu sa stane svetrík naozaj príjemným kúskom do chladnejšieho počasia. Kardigány zväčša vyžadujú hrubšie a pevnejšie vlákna. Pri ich výrobe preto vsaďte na priadzu Superlana midi ombré batik. Na rozdiel od jej tenších príbuzných, bude výroba trvať kratšie a priadza vytvorí pevnejší a teplejší úplet.

Letné dievčenské šaty

Atraktívne farby melírovaných priadzí sú veľmi obľúbené aj u detí. Môžete z nich vytvoriť letné šaty s voľným pružným vzororm, na ktoré vám postačí len jediné klbko. Na letné oblečenie zvoľte priadzu Alize Diva ombré batik. Vďaka jej tenkému vláknu a chladivému materiálu, budú šatočky vhodné aj do teplejšieho počasia.

Deky a prehozy

Deky a prehozy sa dajú vyrobiť z množstva priadzí, no melírované priadze ich pozdvihnú na úplne novú úroveň. Okrem klasickej deky či prehozu, z jedného kusu úpletu, ich môžete vytvoriť aj pomocou háčkovaných štvorcov, ktoré na záver pospájate. Jednotlivé štvorce z melírovanej priadze budú mať rôzne odtiene, s ktorých umiestnením sa môžete vyhrať a vytvoriť zaujímavé farebné efekty.



  Články

YarnArt Flowers 250g, 284

YarnArt Flowers 250g, 284

Príjemná zmesová priadza spletená zo štyroch nitiek. Je vhodná na háčk..

11.50€
YarnArt Flowers Moonlight 260g, 3253

YarnArt Flowers Moonlight 260g, 3253

Príjemná zmesová priadza spletená zo štyroch nitiek s pridanou metalic..

12.00€
Alize Bella Ombre Batik 7406, 250 gr

Alize Bella Ombre Batik 7406, 250 gr

Tenká jemná letná priadza vyrobená zo 100% prírodnej bavlny. Má dlhý a..

11.00€
Alize Diva Ombre Batik 7367, 250 gr

Alize Diva Ombre Batik 7367, 250 gr

Veľmi príjemná priadza s dlhým a plynulím prechodom farieb v jednom tó..

8.00€