GALANTÉRIA mimib - RUČNE, S LÁSKOU, KREATÍVNE!

Ten najlepší vianočný darček je vyrobený s láskou

Ten najlepší vianočný darček je vyrobený s láskou

Za najkrajší sviatok roka považuje väčšina z nás Vianoce. Tešíme sa ich nenapodobiteľnú atmosféru, vôňu koláčikov, spoločné chvíle s najbližšími i darčeky pod vianočným stromčekom. Ak aj vy patríte medzi tých, ktorým nákup vianočných darčekov dá poriadne zabrať, máme pre vás jeden tip, ktorý vám to tento rok iste uľahčí.

Keď sa povie handmade

Keď sa povie „handmade“, každý z nás si predstaví niečo iné. Niekomu ako prvé napadne vyššia cena, inému štítok s nápisom „vyrobené s láskou k tvoreniu“. A pre niekoho znamená handmade lepšiu kvalitu a hlavne originalitu v porovnaní s výrobkami, ktoré si kúpite v bežnom obchode.


Práve pre ich originalitu, kvalitu a lásku, s ktorou boli vytvorené, sa ručne vyrobené výrobky stali obľúbenou voľbou aj pri nákupe vianočných darčekov. Na výber máte z mnohých možností. Vyberať môžete handmade oblečenie a textilné doplnky, mydlá, sviečky, náušnice, hračky, bytové dekorácie aj mnoho iného. Vo svete ručnej práce tak môžete nájsť ten najlepší vianočný darček pre každého z vašich blízkych.




Ekologické a úsporné

Ak sa rozhodnete pre ručne vyrobený vianočný darček, prispejete tiež k ochrane prírody. Handmade tvorcovia šetria materiálom a často používajú ekologické materiály. Handmade tvorba je pre nich hlavne koníčkom, pri ktorom si predajom svojich výrobkov trošku privyrobia. Pri výrobe každého produktu sú zvyknutí minimalizovať odpad. Ak je to možné, napríklad pri výrobe sviečok či mydiel, všetok odpad znovu spracujú. Mnohí z nich využívajú ekologické materiály aj na zabalenie výrobkov.


Krása na prvý pohľad

Krása handmade spočíva nielen vo vnútri. Ručne vyrobený darček si môžete nechať tiež zabaliť. Ak k nemu doplníte krátke venovanie, obdarovaného poteší už samotný pohľad naň. Vkusné balenie s venovaním vyjadrí vaše city, obdiv alebo čokoľvek, čo by ste chceli povedať.


Jedinečnosť, ktorá podporí ekonomiku

Aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že slovo „ekonomika“ do sveta darčekov nepatrí, opak je pravdou. Nákupom handmade darčekov podporíte našu domácu ekonomiku. Lokálny výrobca, od ktorého nakúpite, navyše dostane celú sumu bez toho, aby na predaji profitovali obchodné reťazce alebo veľkoobchody.


Oslovili sme vás? Na internete nájdete mnoho stránok, kde si handmade vianočné darčeky môžete vybrať. Ak budete hľadať pletené alebo háčkované veci, odporúčame vám skontaktovať sa s tvorcami vo facebookovej skupine Pletenie a háčkovanie s Mimib.sk.



  Články