GALANTÉRIA mimib - RUČNE, S LÁSKOU, KREATÍVNE!

Tipy na háčkované výrobky pre pokročilých

Tipy na háčkované výrobky pre pokročilých

Internet a kreatívne časopisy sú plné výrobkov, ktoré náročnosťou neodradia žiadneho začiatočníka. Ak sa však chcete posunúť vo svojich zručnostiach ďalej, inšpirujte sa tipmi náročnejších výrobkov, ktoré sme pre vás pripravili.

Pustite sa do háčkovania čipky

Háčkované čipky azda nikdy nevyjdú z módy. Zdobia oblečenie, doplnky do domácnosti i rôzne dekorácie. Ak vás už háčkovanie jednoduchých vzorov nebaví, rozhodne vyskúšajte výrobu čipiek. Tá si totiž vyžaduje zručnejšie prsty, schopné práce s tenkou priadzou a rovnomerne háčkované očká. Okrem výroby nových, prepracovaných a detailných vzorov sa pri tvorbe čipiek môžete naučiť pracovať s diagramovými návodmi. Tie sú často súčasťou návodov na čipkované deky či šály.

Kľúčom ku krásnej čipke je tiež vhodná a kvalitná priadza. Na výrobu jednofarebných, lesklých čipiek odporúčame priadzu Alize Diva. Ak ste fanúšikom melírovaného efektu šatiek alebo šálov, rozhodne vyskúšajte letnú priadzu Alize Diva Ombré Batik.

Experimentujte s farbami

Návody pre začiatočníkov sú často postavené na použití minimálneho počtu zmien farieb priadze. Ak ste si túto techniku už osvojili, určite vyskúšajte do svojich výrobkov zakomponovať širšiu škálu farebných odtieňov. Rôzne farby najlepšie vyniknú pri tvorbe štruktúrovaných diek, šálov alebo obliečok na vankúše. Pri výrobe viacfarebných výrobkov je dôležitý i výber správneho typu priadze, ktorý vám poskytne množstvo farebných odtieňov. Najlepšou voľbou budú Yarnart Jeans, Alize Diva, Alize Baby Best alebo Camilla.

Začnite niečo veľké

Pri začínaní s háčkovaním je jedným z hlavných kritérií výberu vhodného návodu veľkosť samotného výrobku. S tým súvisí čas, ktorý vám jeho výroba zaberie. Ak už máte zvládnuté všetky základné očká a vzory, výroba väčších vecí pre vás nebude predstavovať taký veľký problém, ako tomu bolo na začiatku. Napriek pokročilým zručnostiam však môže výroba diek, prehozov či väčších svetrov klásť hneď niekoľko prekážok, ktoré budete musieť prekonať. Časová náročnosť je asi najväčšou z nich, no nenechajte sa odradiť hneď na začiatku. Zvoľte si vzor, ktorý bude pre vás dostatočne zaujímavým aj po uháčkovaní väčšieho úpletu. Motivovať k dokončeniu vás môže tiež farebnosť.

Pridajte nový kúsok do svojho šatníka

Ak ste vždy túžili vytvoriť si niečo, čo budete dokázať plne využiť hoci aj každý deň, teraz prichádza tá chvíľa. Či už to bude kabelka, ruksak, sveter alebo kardigán, je len na vás. Pri výrobe ruksakov alebo kabeliek môžete experimentovať s rôznymi farebnými vzormi, ktorými osviežite jednoduché stĺpiky. Vhodnou priadzou na výrobky tohto typu bude napríklad Yarnart Ribbon alebo Yarnart Macrame Cotton.

Inšpirácia na záver

Ak ste sa stále nerozhodli, ktorým smerom sa budú uberať vaše ďalšie výrobky, máme pre vás ešte jeden nápad. Odložte návody a vyskúšajte tvorbu vlastných vzorov, ktoré možno neskôr použijete na výrobu svojho prvého originálneho výrobku.



  Články