GALANTÉRIA mimib - RUČNE, S LÁSKOU, KREATÍVNE!

Ženilkové priadze a čo z nich vyrobiť

Ženilkové priadze a čo z nich vyrobiť

Ženilkové priadze a čo z nich vyrobiť

Pracovať so ženilkovými priadzami je skutočné potešenie. Ich mäkká textúra a zamatový vzhľad priam pozývaju, aby ste sa ich dotkli. Pri tvorení si môžete vybrať z viacerých farebných variácií. Ak neviete, čo všetko si môžete zo ženilkových priadzí vyrobiť, pripravili sme si pre vás krátky prehľad, v ktorom si iste nájdete tie správne tipy aj vy.


Čo sú ženilkové priadze

Ženilkové, alebo aj plyšové priadze, patria medzi veľmi obľúbené, kvôli viacerým vlastnostiam. Sú extrémne mäkké, objemné, nadýchané a navyše majú atraktívny, zamatový vzhľad. Vďaka väčšej hrúbke sú vhodné aj pre začiatočníkov alebo deti, ktoré s ručnými prácami ešte len začínajú. Ponúkajú tiež širokú škálu farieb, ktoré sa dajú rôzne kombinovať, takže na svoje si pri práci s nimi prídu aj pokročilí tvorcovia. Ženilkové priadze vyrába niekoľko značiek ako napríklad YarnArt, Wolans, Alize a Himalaya.




Čo vyrobiť zo ženilkových priadzí

Čiapky, šály, čelenky

Ženilkové priadze sú ako stvorené na pletenie alebo háčkovanie zimných doplnkov. Hebký úplet je veľmi príjemný na nosenie a dobre ochráni pred zimou. Na výrobu čiapok a čeleniek budú vhodnejšie priadze s tenším vláknom, ktoré zabezpečí dostatočnú pružnosť, ako napr. Yarnart Dolce. Na objemné a nadýchané šály si zase môžete vybrať aj hrubšiu alternatívu — Alize Velluto.

Obliečky na vankúše

Málokto pri pohľade na ženilkové priadze odolá chuti dotknúť sa ich. Aj to je jeden z dôvodov, prečo si zamilujete obliečky na vankúše, vyrobené práve z nich. Akonáhle sa do toho dostanete, uvidíte, že pri jednej neostanete a vyrobíte ich hneď niekoľko. Pri výrobe obliečok na vankúše zo ženilkovej priadze určite vyskúšajte plastické vzory a očká, ako napríklad puff alebo popkorn. Vankúšik sa tak stane neprehliadnuteľným doplnkom, aj keď bude vyrobený len v jednej farbe. Tí odvážnejší z vás môžu skúsiť i rôzne farebné kombinácie. Tie rýchlo upútajú každú návštevu, ktorá k vám zavíta.

Hračky – amigurumi

Háčkované hračky zo ženilkovej priadze získajú celkom nový vzhľad. Ak sa obávate, že zamatový povrch bude na hračkách pôsobiť príliš gýčovo, zvoľte si svetlejšie, menej krikľavé odtiene. Vaše deti budú nových plyšových kamarátov zaručene milovať. Na výrobu hračiek si môžete vybrať z priadzí ako Wollans Bunny Baby, Yarnart Dolce alebo Himalaya Dolphin Baby.

Kardigány, svetre a deky

Kto by sa nechcel zahaliť do príjemného a hrejivého úpletu zo ženilkovej priadze? Ak chcete využiť ich potenciál naplno, vyrobte si z nich kardigán, sveter alebo i celú deku. Pri väčších úpletoch sa môžete vyhrať nielen so vzormi, ale tiež s farbami, ktoré určite oživia váš šatník či obývačku. Výhodou ženilkových priadzí je, že pletenie väčších výrobkov vám pôjde naozaj rýchlo. 


  Články

Dolphin Baby 80301 - biela

Dolphin Baby 80301 - biela

Himalaya Dolphin Baby je krásna objemná priadza so zamatovým vzhľadom ..

3.30€
Dolphin Baby 80342 - biela káva

Dolphin Baby 80342 - biela káva

Himalaya Dolphin Baby je krásna objemná priadza so zamatovým vzhľadom ..

3.30€
Alize Velluto 55 BIELA

Alize Velluto 55 BIELA

Velluto je veľmi príjemná hebká žinilková priadza, ktorá je jesennou n..

2.90€
Alize Velluto 02 HORČICOVÁ

Alize Velluto 02 HORČICOVÁ

Velluto je veľmi príjemná hebká žinilková priadza, ktorá je jesennou n..

2.90€