Čo vyrobiť zo zvyškov priadzí

list v: Články :
Čo vyrobiť zo zvyškov priadzí

Poznáte to. Celú zimu pletiete či háčkujete a potom počas jarného upratovania naďabíte na hŕbu zvyškov z priadzí, ktoré nemáte ako využiť. Nemusíte ich však odkladať do skrine. Inšpirujte sa nápadmi, ktoré sme pre vás pripravili.

Poznáte to. Celú zimu pletiete či háčkujete a potom počas jarného upratovania naďabíte na hŕbu zvyškov z priadzí, ktoré nemáte ako využiť. Nemusíte ich však odkladať do skrine. Inšpirujte sa nápadmi, ktoré sme pre vás pripravili.

Pestrofarebné svetre

Z nahromadených zvyškov v navzájom kombinovateľných odtieňoch priadzí môžete vyrobiť viacfarebný sveter. Aj v jednoduchom vzore okamžite upúta pozornosť vášho okolia. Rozložte si zvyšky priadzí a vyberte tie farby, ktoré sa k sebe najviac hodia. Ďalším kritériom je, aby boli približne v rovnakej hrúbke. V prípade, že chcete spolu s hrubšími použiť tenšiu, alternatívnym riešením je preložiť ju na polovicu a pliesť zo zdvojenej priadze. Potom vám už stačí pohľadať vhodný návod na sveter a môžete sa pustiť do výroby.

Kľúčenky

Ak vám zostali naozaj malé zvyšky priadzí a je vám ľúto ich vyhodiť, vyskúšajte výrobu kľúčeniek. Malé zvieratká alebo iné tvary určite potešia vás i vašich blízkych. Pri výrobe zvieratiek ich navyše môžete dozdobiť drobnými doplnkami či oblečením, na ktoré vám bohato postačia i tie najmenšie zvyšky.

Háčkované šperky

Ďalším nádherným výrobkom, na ktorý spotrebujete len malé množstvo priadze, sú háčkované šperky. Najlepšie sa vám budú vyrábať z tenkých, bavlnených priadzí. Takto si môžete vyrobiť nové náušnice, náhrdelníky, náramky alebo detské prstienky.

Nákupné tašky

Nákupné tašky sú nedostatkovým tovarom asi v každej domácnosti, najmä, ak nechcete používať igelitky. Preto je ich výroba skvelým spôsobom, ako šetriť životné prostredie a zároveň sa zbaviť zvyškov priadzí. Výhodou tiež je, že môžete spracovať i tie menej kvalitné priadze, ktoré by ste na oblečenie nepoužili. Ak vás háčkovanie tašky z jedného celku nebaví, vyskúšajte ich vyrobiť zošitím viacerých háčkovaných štvorcov v rôznych farbách. Háčkovaná taška sa tak stane nie len užitočným, ale aj štýlovým doplnkom.

Sezónne dekorácie

Radi si vyzdobujete domov doplnkami charakteristickými pre dané ročné obdobie alebo sviatky? Ak áno, ich výroba vám pomôže zbaviť sa nepotrebných zvyškov priadzí. Na internete nájdete množstvo drobných predmetov, ktorých výroba vám zaberie len niekoľko minút. Inšpirovať sa môžete aj na našom blogu.

Vlastná melírovaná priadza

Ak si stále nie ste istí, ako zužitkovať vaše zvyšné priadze, možno vás osloví náš posledný tip, ktorý vám pomôže získať nové klbko. To potom môžete využiť na ľubovoľný výrobok. Stačí, ak si priadze rozdelíte na kôpky podľa ich hrúbky a následne ich zoradíte podľa farieb. Konce priadzí v jednotlivých kôpkach zviažte neviditeľným uzlíkom, zmotajte a melírované klbko je pripravené na háčkovanie.

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December